O kompaniji AS-Motor

AS-Motor – kosačice za visoku travu i nagibe

AS-Motor je tržišni lider robusnih, ali agilnih profesionalnih mašina za košenje, specijalno dizajniranih za nagibe, visoku travu i grube terene.

AS-Motor je osnovan 1959. godine u južnoj Nemačkoj i održava kulturu inovacija, visokih proizvodnih standarda i etike društvene i ekološke odgovornosti u regionu.

Kompanija Allmäher

Pedesetih godina prošlog veka nije bilo načina da se kosi nagib bez ugrožavanja performansi. Tako je Alfred Schefenacker, pronalazač koji živi u južnoj Nemačkoj, dizajnirao dvotaktni motor za napajanje prvog Allmäher uređaja uz strme i uske padine lokalnih vinograda. Prvi Allmäher je ušao u proizvodnju 1961. godine i danas je jedan od naših najprodavanijih proizvoda.

Od Bühlertann-a do sveta

AS-Motor je počeo da izvozi u Francusku krajem sedamdesetih i brzo je postao vodeći proizvođač kosačica za travu. Od tada, AS-Motor je razvio jake odnose sa kvalifikovanim prodajnim, dilerskim i distributivnim mrežama, a danas su naše kosačice dostupne u 37 zemalja širom sveta, od Austrije, Italije, Švedske i Češke do SAD, Australije i Južne Koreje.

Tradicija inovacije

Tokom svih ovih godina AS-Motor je ostao glavna inovativna sila, od tehnologije baterija u kasnim 1960-im do sadašnjih modela daljinski upravljanih mašina koje poseduju ne samo robusne performanse košenja, već brinu i o bezbednosti operatera. Danas je AS-Motor moderna kompanija koja projektuje prilagođena rešenja za jedinstvene izazove košenja. Bilo da se radi o kosačicama za malčiranje ili samohodnim tarupima, pogonu na četiri točka ili pogonu na daljinsko upravljanje, naše mašine nisu samo napravljene da rade, već i da traju.

Snažna regionalna kultura

Mi smo porodično preduzeće koje predvodi treća generacija – direktor je Eberhard Lange, unuk osnivača kompanije. AS-Motor je deo Deutsche Mittlestand. To su uspešne kulturalne regionalne kompanije koje postaju lideri na svetskom tržištu kroz predanost tehnologiji i inovacijama.

Proizvedeno u Nemačkoj

AS-Motor je posvećen kvalitetu i tradiciji etikete „Proizvedeno u Nemačkoj“. AS-Motor ima sopstveni razvoj i proizvodni proces, prateći svaku mašinu od početka do kraja. 70% naših delova je nabavljeno od regionalnih dobavljača, koji su provereni i revidirani za visoke standarde kvaliteta.

Ekološka svest i održivost

AS-Motor je posvećen održivom dizajnu – prihvatajući formu u funkciji. AS-Motor mašine se proizvode bez suvišnih delova, njihova lagana konstrukcija pretvara se u efikasniju snagu, a dug vek trajanja smanjuje potrošački otpad. 90% AS-Motor mašina je napravljeno od čelika i metalnih delova koji se mogu reciklirati.

Naglasak je na zajednici

Mnogi od naših 130 zaposlenih su radili u kompaniji dugi niz godina ili čak decenijama, i nije neuobičajeno pronaći nekoliko generacija porodice koje rade ovde zajedno. Partnerstva sa univerzitetima okupljaju naše stručnjake sa mladim, svežim idejama za budućnost, dok socijalni programi koji integrišu izbeglice i invalide u radnu snagu kompanije AS-Motor pokazuju našu posvećenost lokalnoj zajednici.