AS-Motor nudi rešenja za vinogradarstvo

Ranije postignuto čvrstim fizičkim radom, uzgoj i održavanje vinograda značajno je poboljšan tehnologijom AS-Motor-a.

Uzgoj vinograda je jedna od najstarijih poljoprivrednih praksi u ljudskoj istoriji. Tako vinogradarstvo nije samo kulturološka tradicija u mnogim regionima, već je postala i važan način života. Održivo vinogradarstvo postaje sve važnije u posldnjim decenijama – trajni biljni pokrivač poboljšava strukturu tla i smanjuje ispiranje nitrata i opasnost od erozije. Počevši od proizvodnje prvog AS-Motor Allmaher uređaja 1961. godine, AS-Motor-ove kosačice su jedinstvene za borbu sa strmim padinama i gustim rastinjem vinograda.

Primeri primene

Stalno i sezonsko održavanje biljaka

Vinogradi se uzgajaju na padinama u mnogim vinogradarskim područjima sveta. AS-Motor nudi raznovrsna rešenja za košenje padina, uključujući i uređaje za malčiranje za područja sa posebno gustim rastinjem.

Tehnologija usitnjavanja obezbeđuje robusnu reznu snagu koja je potrebna za isecanje debelih trsova i orezivanja, što vraća zagrnutu zemlju u zemljište kao apsorbujuće hranjive materije.

Izbegavamo hemijsku kontrolu štetočina i prekomerno đubrenje u našem vinogradu… Godinama koristimo kosačice AS 21 i AS 28. Kosačice sa tri točka su idealne, veoma okretne i dobro kose kroz visoku travu ... Naše padine kosimo sa 2-taktnim, tako da nema problema sa podmazivanjem motora. Sa šest konjskih snaga motor iz AS-a je odličan i ima veliku snagu.

– Michael Horlacher (hobby gardener and hobby winemaker from Stuttgart)

Sa tarupom AS 901 kosim travu i orezujem vinovu lozu između redova u isto vreme. To znači manje sečenja i nema potrebe za herbicidima.

– Martin Gehauf (Farmer and winemaker, Freyburg)

Kategorije

Cvetne livade

Prirodno okruženje za pčele, cvetne livade daju važan doprinos biodiverzitetu i očuvanju našeg ekosistema. Cvetne livade mogu brzo rasti do 40 cm pre cvetanja i treba ih kositi 3-4 puta godišnje. Naše profesionalne kosačice za travu, kosačice za malčiranje sa bočnim izbacivanjem kao i Allmahersi i tarupi pomažu u brizi za cvetne livade.

Visoka livadska trava

Budući da se košenje livadskih voćnjaka i zelenila uz puteve može desiti samo jednom ili dvaput godišnje, trava, perene i grmlje mogu narasti i do 100 cm visine. AS MOTOR-ovi walk-behind Allmähers i Šerpa rajderske kosačice pružaju visoke performanse i izvanredne rezultate pri malčiranju u ovim uslovima.

Malčiranje

Malčiranje je proces kojim se reznice trave nekoliko puta usitnjavaju u fini malč, koji onda ostaje na površini kao prirodno đubrivo. Na ukrasnim travnjacima koriste se specijalni noževi za malčiranje sa dvostrukom površinom za sečenje i kružnim malčiranjem, dok se sistemi krstastih oštrica ili tarupi prvenstveno koriste u visokoj travi.

Neravan teren

Životinjske jazbine, mravinjaci, brdašca i vodeni kanali uzrokuju neravnomernost terena. Nekoliko AS-Motor mašina ima visoki razmak od tla, pogon na sva četiri točka i diferencijal sa ograničenim proklizavanjem, zajedno sa odgovarajućim gumama za neravni teren.

Kosine

AS-Motor inženjeri mašinama sa visokim klirensom, strmim uglovima rampe, niskom ukupnom težinom, optimalnom raspodelom težine i niskim težištem za izvođenje na kosinama.

Pogon na svim točkovima

Pogon na svim točkovima ne samo da osigurava performanse na nagibima preko 30 stepeni, već i visoki nivo sigurnosti za spuštanje niz kosinu. Pogon na svim točkovima pruža pogon u vlažnim uslovima i na neravnom terenu - čak i ako točkovi jedne osovine više nemaju trakciju.

Proizvodi

AS 28 2T ES

Allmäher svestrana kosačica sa dve brzine i gumama koje se mogu naduvati

63 cm
4,4/6,0 kW (KS)
Do proizoda »
AS 65 2T ES

Moderna Allmäher svestrana kosačica za nagibe i zahtevne terene

65 cm
4,4/6,0 kW (KS)
Do proizoda »
AS 73 4T B&S

Jedina livadna kosačica sa dve brzine noža

73 cm
9,7/13,0 kW (KS)
Do proizoda »
AS 901 SM

Profesionalni tarup sa velikom radnom brzinom

90 cm
11,9/16,0 kW (KS)
Do proizoda »
AS 940 Sherpa 4WD

Rajder kosačica za visoku travu, sa stalnim pogonom na sva četiri točka

90 cm
20,1/27,0 kW (KS)
Do proizoda »
AS 940 Sherpa 4WD XL

Visoka trava, rajder kosačica sa stalnim pogonom na sva četiri točka i večim razmakom od tla

90 cm
20,1/27,0 kW (KS)
Do proizoda »
AS 1040 YAK 4WD

Snažan, robustan i na teškom terenu kao kod kuće - AS 1040 Iak 4VD

100 cm
17,2/23,0 kW (KS)
Do proizoda »